Reducció hora lectiva a partir de l’1 de gener de 2023.

Com bé sabeu a partir del gener es posa en vigor lACORD GOV/263/2022, de 6 de desembre, pel qual s’autoritza l’ampliació de la plantilla de personal docent del Departament d’Educació i es modifica l’Acord GOV/60/2012, de 26 de juny on entre altres aspectes, recuperem les hores lectives que teníem abans de la crisi.

Passarem de les 24 hores lectives setmanals de Primària a 23 h, i de les 19 hores lectives de Secundària a 18 h.  No es demana res que no tinguéssim abans, recuperem drets. 

És per aquest motiu que davant de les moltes consultes que ens heu fet arribar, la nostra resposta és clara: som docents de religió i tenim la mateixa dotació setmanal lectiva i complementària que els nostres companys i companyes del centre educatiu. Amb aquesta seguretat us podem anunciar que aquest dubte s’ha resolt amb el Departament i així us ho fem saber.

Cal que sapiguem que els Docents de Religió, en cap cas se’ns pot excloure tal com s’explica en els Documents per la Gestió i Organització de Centres. Personal Docent. Publicat el 7/6/2022 en l’apartat 1.4 (pàgina 7) on diu: 

“El professorat de religió amb dedicació completa té la mateixa dedicació horària setmanal lectiva i complementària que les persones funcionàries docents del nivell educatiu corresponent. Quan la jornada de treball sigui parcial, cal ajustar proporcionalment l’assignació d’horari lectiu i complementari.”

Per altra banda també us facilitem l’enllaç i on queda constància l’Acord:

-1 Autoritzar l’ampliació de la plantilla de personal docent del Departament d’Educació, amb un total de 3.566 dotacions de professorat en centres educatius públics per tal de compensar la reducció d’una hora setmanal en l’horari lectiu del professorat.

2- La cobertura dels llocs de nova creació s’ha de gestionar, pel que fa a l’ocupació temporal, d’acord amb els procediments regulats o pactats de gestió de les borses de treball respectives.

3- Modificar les jornades lectives setmanals incloses en el punt 2 de l’Acord GOV/60/2012, de 26 de juny, que queden establertes en els termes següents:

23 hores setmanals lectives per als mestres que imparteixen educació infantil i primària.
-20 hores setmanals lectives per als mestres que imparteixen educació de persones adultes.
      -18 hores setmanals lectives per al professorat que imparteix la resta d’ensenyaments de règim general i especial.

4- Autoritzar el Departament d’Economia i Hisenda a fer les modificacions pressupostàries necessàries per finançar l’ampliació de la plantilla derivada de les necessitats de planificació que s’autoritzen en aquest Acord.

5- Aquest Acord té efecte a partir de l’1 de gener de 2023.

6- Disposar la publicació d’aquest Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

1940751

Podeu consultar en aquest enllaç la font del document.

 

Si teniu algun dubte, us podeu posar en contacte amb els nostres delegats.