Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

La Mostra neix l’any 2004, impulsada per  l’Arquebisbat de Barcelona (Mn. Peio Sánchez).

El 2014, la Generalitat de Catalunya es posa al capdavant de l’organització de la Mostra, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR). Enguany celebrarem la 19a edició.

Se celebra anualment del 15 al 30 de novembre.

La Mostra és membre de Catalunya Film Festivals (CFF), la coordinadora que aglutina els principals festivals i mostres de cinema de Catalunya.

Objectius

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya és un certamen cinematogràfic anual que té com a objectius posar en valor l’espiritualitat a través del cinema, fer visibles les diferents manifestacions religioses i contribuir al diàleg interreligiós i la cohesió social (objectius afins als de la DGAR). Altres objectius de la Mostra són educar a través del cinema i contribuir a la reinserció social de persones internes en centres penitenciaris i centres educatius de justícia juvenil.

Format híbrid

El 2020, arran de la pandèmia per la Covid-19, s’habiliten dues plataformes virtuals: d’una banda, s’incorpora un canal sobre cinema espiritual a la plataforma FilminCAT; de l’altra, la Sala Virtual Verdi projecta diversos films de la Mostra. A partir de llavors, la Mostra manté el doble format: presencial i virtual.

Per més informació  cliqueu aquí.

Per veure el llistat de pel·lícules, aquí.