JUNTS-SDRC a favor de la fixesa

JUNTS-SDRC no acostumem a contestar als escrits d’altres sindicats. Aquesta vegada, però, no podem restar aturats davant les greus acusacions, les mentides i la demagògia que AMRC publica al seu “manifest”.

El primer que hem de deixar constància, si és que cal,  és que JUNTS-SDRC tenim com a molt clar i prioritari l’objectiu de la fixesa de professorat de religió. Vam ser el primer sindicat que ho va defensar, i no  hem deixat de fer-ho mai. Molt abans, que comencés el procés d’estabilització i en diferents moments hem posat sobre la taula de negociació amb el departament d’educació que posés  fil a l’agulla per tal d’establir els mecanismes que facin possible que el professorat de religió esdevingués fix.

Pensem que, en aquest moment i davant de les barbaritats que es publiquen, és un bon moment per recopilar el què ha succeït fins ara: 

1.- El Departament d’Educació havia inclòs al professorat de religió en el procés d’estabilització, fins que van rebre indicacions dels Ministerio, on es deia que el professorat de religió està ben contractat d’acord amb el Real Decreto 696/2007, de 1 de junio, por el que se regula la relación laboral de los profesores de religión prevista en la disposición adicional tercera de la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación. 

2.- JUNTS-SDRC, hem plantejat  en cada reunió del Comitè Intercentres amb el Departament en les quals hem tingut ocasió, que no hi ha cap normativa legal que prohibeixi la contractació fixa, també li recordem el que ens van dir des del Ministerio, “si quieren ser fijos hablen con sus comunidades”. És a dir, es tracta de tenir la voluntat de trobar els mecanismes perquè els docents de religió puguem esdevenir fixos i no indefinits. I així ho hem exposat en més d’una ocasió!

3.- Des del primer moment hem defensat la situació dels temporals, arribant a provocar que el mateix Departament manifestés que els considerava indefinits, tot i que a hores d’ara no ha modificat cap contracte dels afectats. Ens hem posicionat clarament contra les contractacions en frau de llei, i com sempre hem intentat aconseguir una solució negociada, per evitar procediments innecessaris, llargs i costosos per a les persones treballadores. Igualment, hem posat en marxa un servei d’assessorament als afectats, per tal de reclamar aquestes situacions del qual anirem informant.

4.- JUNTS-SDRC ens prenem molt seriosament la nostra tasca. No “comprem” sense contrastar, ni estudiar, ni assessorar-nos amb el nostre equip jurídic el discurs de ningú, ni de cap sindicat, ni de l’administració. Quan prenem un posicionament, és després d’haver estudiat totes les possibilitats i viabilitat del que se’ns planteja o tenim davant, sempre pensant en el millor pel nostre col·lectiu. Segurament és més fàcil cridar i abocar al jutjat els companys i companyes, però nosaltres no treballem així, i pensem que no és una bona estratègia. Si cal arribar al jutjat, arribem, però després d’haver esgotat les possibilitats d’un acord, i sempre amb les màximes garanties possibles. No abocarem a ningú a procediments inviables, ni posarem els nostres interessos com a organització per sobre dels del nostre col·lectiu.

5.- L’última reunió de comitè intercentres, (19 d’octubre), AMRC va plantejar a la resta d’organitzacions  que ens adheríssim el seu Manifest,  el que tots heu rebut.

Només un sindicat es va negar en rodó a signar res del professorat de religió. 

Des de JUNTS-SDRC, li vàrem  plantejar que l’òptim seria intentar consensuar l’escrit, de manera que la majoria de forces sindicals representades en el comitè intercentres el poguessin signar. AMRC diu  que si no signem, ells ho tiraran endavant sols i ens donen de termini el dia 29 d’octubre.

Ahir dimecres, un cop passat el pont de Tots Sants, ens demanen a tots si signem. Des de  JUNTS-SDRC, plantegem que estem treballant en un nou redactat, que plantegi opcions viables. AMRC, totalment intransigent,  es nega a ampliar termini i diu que el manifest el tiren ells sols endavant, que és el que han fet, saben perfectament que amb aquest tipus d’actuació no van enlloc, i fent palès que la seva estratègia és fer soroll, a qualsevol preu, fins i tot a costa de que el col·lectiu perdi força.

Davant de tot això, volem manifestar que en cap cas ens hem negat a signar un manifest unitari per defensar els drets dels treballadors del nostre col·lectiu. Que les presses i les imposicions no són la nostra manera de treballar. 

Que continuarem treballant per la millora de les condicions de treball del professorat de religió, que ho farem amb molta seriositat i responsabilitat com ho hem fet fins ara. Però també, cercant complicitats i compromís des del respecte amb les altres forces sindicals que formem el comitè intercentres, que ens permetin afrontar aquest procés amb la màxima força possible.