8è Parlament Català de les Religions

La Xarxa Catalana d’entitats de Diàleg Interreligiós (XCEDI), que es va constituir l’any 2005 després del IV Parlament de les Religions del Món celebrat a Barcelona dins del marc del Fòrum de les Cultures, convoca periòdicament el Parlament Català de les Religions. Aquesta Xarxa abasta l’àmbit territorial de parla catalana, incloent les iniciatives interreligioses de ciutats com Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Perpinyà, València, Alacant, Mallorca i Andorra.

Actualment, l’AUDIR és responsable de la coordinació de la Xarxa que agrupa 19 entitats de tota l’àrea geogràfica de cultura catalana. Els grups o entitats de diàleg interreligiós membres de la Xarxa Catalana apleguen amb regularitat creients de referència o representants de les diverses tradicions religioses i espirituals. Aquests grups possibiliten el diàleg entre les tradicions religioses, la informació i el coneixement mutus en els àmbits de la construcció d’una cultura de pau i de convivència.
Les anteriors set edicions del Parlament Català de les Religions es van celebrar a Barcelona, Manresa, Alacant, Lleida., Perpinyà, Girona i Mallorca. Els Parlaments de les Religions són espais que conviden a totes les persones de fe, esperit i bona voluntat a trobar-se des de l’àmplia i rica diversitat de les tradicions religioses i espirituals del món. Són dies que conviden a l’escolta i a l’acolliment des d’un cor i una ment oberts, a dialogar per la comprensió mútua, a reflexionar sobre els problemes candents amb què el món s’ha d’enfrontar i a comprometre’s a descobrir nous camins per a la pau.

El Parlament que tindrà lloc a Andorra els dies 10 i 11 de maig, serà una ocasió excepcional per apropar-se a les nombroses dimensions del tema, Art i espiritualitat.  Es reuniran participants de l’àrea geográfica i cultural de llengua catalana amb la voluntat de:

  • Escoltar la veu de la saviesa de les diferents tradicions  religioses iespirituals.
  • Compartir sentiment i pensament sobre les qüestions fonamentals de la vida i sobre art i espiritualitat.
  • Celebrar la dimensió més profunda de l’ésser humà.
  • Experimentar una transformació personal que desemboqui en un cambisocial.
  • Comprometre’s a treballar per aconseguir un societat cohesionada i en pau.
  • Reconèixer la humanitat de la diversitat i ampliar el sentit comunitari.

PER MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS CLIQUEU AQUÍ

programa_religions_Andorra_2z