Sentència Tribunal Justícia Europea

Arran de les notícies sorgides dijous 22 de febrer en premsa, fent-se ressò d’una sentència del TJUE en relació amb els treballadors indefinits no fixos, des de JUNTS-SDRC volem fer la següent reflexió.

Quan va sortir la sentència europea que obligava els estats a fer uns processos d’estabilització (llei 20/2021 de mesures urgents per la reducció de la temporalitat en el treball públic,) es van generar moltes expectatives què gràcies a ella ja érem fixos.

JUNTS-SDRC, vam fer una crida a la prudència. Vam fer un estudi jurídic d’aquesta, arribant malauradament a la conclusió que no ens era d’aplicació. Finalment, el Departament, seguint les indicacions del Ministerio, no ens va aplicar el procés d’estabilització als docents de Religió.

JUNTS-SDRC, vam ser els primers a reclamar la fixesa, i fa anys que treballem per la fixesa del professorat de religió i continuem fent-ho.

Davant una nova sentència, tornem a actuar sense precipitacions, i tot i desitjar que aquesta vegada ens sigui d’aplicació, hem posat en mans de la nostra assessoria jurídica l’esmentada sentència. Desitgem que el resultat de l’estudi sigui positiu, però mentrestant, volem fer una crida a la prudència fins a tenir enllestit l’estudi.

En el cas que aquesta sentència ens pugui fer fixos, posarem en marxa tots els mecanismes del sindicat tant en l’àmbit de la negociació i si cal, arribar als tribunals.

Us mantindrem informats de com evoluciona el tema.

Si voleu llegir la sentència: aquí.