Cursos preparatoris C2 de Català 2024-2025

El Departament d’Educació i Formació Professional ofereix al professorat en  actiu la possibilitat de realitzar el curs preparatori per presentar-se a les proves oficials de nivell superior de llengua catalana (nivell C2).

El personal docent de nova incorporació dels centres educatius haurà d’acreditar a partir del curs 2025-2026, en els termes que s’estableixin reglamentàriament, un nivell de llengua equivalent al certificat de nivell superior de català d’acord amb les competències lingüístiques del nivell C2 del MECR i, en el cas que algú no pugui acreditar aquest nivell en un concurs/oposició a un cos docent, podrà optar a una prova d’acreditació del coneixement del català.

Formació telemàtica organitzada pels Servei de Suports i Recursos Lingüístics

Cursos gratuïts preparatoris per presentar-se a les convocatòries oficials d’examen del nivell C2 de llengua catalana.

Aquests cursos, de 100 hores, s’impartiran en línia a través de la plataforma Odissea.

Per sol·licitar-hi una plaça s’ha de disposar d’usuari i contrasenya XTEC actualitzats. Si s’ha de sol·licitar o es tenen problemes amb l’identificador es pot visitar la pàgina d’Atenció a l’usuari. Cal tenir en compte que el mitjà preferent de comunicació és el correu XTEC.

La sol·licitud d’una plaça significa acceptar les condicions d’inscripció i tot allò que consta a la descripció de l’activitat en referència a dates, objectius, continguts, persones destinatàries i requisits d’acreditació.

Les persones interessades han de formalitzar una sol·licitud telemàtica a la pàgina XTEC del 8 al 24 de setembre de 2024. Se seguiran els mateixos principis d’adjudicació que a la resta de cursos que ofereix el Departament d’Educació.

En el procés d’adjudicació de places es tindrà en compte que a la formació individual es tingui un índex d’assistència ponderada a les activitats formatives en els darrers tres anys superior al 50% (columna PAP de l’aplicació GTAF).

Aquest tipus d’activitat formativa no certifica hores d’assistència. Per tal de tenir dret a fer la prova oficial de forma gratuïta, cal haver superat un mínim del 80% de les tasques.

Per a més informació dirigiu-vos al Servei de Suports i Recursos Lingüístics: c2.educacio@gencat.cat.

Accés a l’oferta formativa

Altres opcions per obtenir el C2

EOI-IOC. Cursos en línia.

Consorci per la Normalització Lingüística

Comissió Interuiversitària de Formació i Acreditació Lingüístiques de Catalunya (CIFALC)

Tota la informació aquí.

  • Materials per preparar-se la prova C2

En aquest enllaç trobareu els materials publicats pel Departament Política lingüística.

  • Dates clau per fer les proves.

Per consultar les actualitzacions pertinents clica aquí. Cal estar atents a les publicacions del Departament de Política lingüística. A mesura que avança el curs s’actualitza. Clica  aquí.