Notícies curs 2020-21 - junts


Contacte
Vaya al Contenido


NOTÍCIES CURS 2020-2021


1 de setembre de 2021

PLA D'ACTUACIÓ PER AL CURS 2021-2022 PER ALS CENTRES EDUCATIUS EN EL MARC DE LA PANDÈMIA PER COVID-19

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, el conseller de Salut, Josep M. Argimon, i la portaveu Patrícia Plaja han presentat el Pla d’actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per covid-19.

1 d'agost 2021

Després d'un curs ben peculiar, finalment hem arribat a agost. Ara toca descansar i gaudir de l'estiu. Ens retrobem el 30 d'agost.

BON ESTIU A TOTHOM!


ACORD GOV/117/2021, de 27 de juliol, pel qual es prorroga el Programa temporal de mesures extraordinàries per al curs 2020-2021 per als centres educatius en el marc de la pandèmia per la covid-19, per al curs 2021-2022.


1 d'agost 2021

19 juny 2021

JUNTS-SDRC   som fidels al que sempre hem defensat i que va ser ratificat per majoria absoluta en assemblea dels afiliats. JUNTS som i serem del Conveni Únic!16 juny 2021
CONTRACTACIÓ DE PROFESSORS DE RELIGIÓ PER COBRIR LLOCS DE TREBALL VACANTS I SUBSTITUCIONS CURS 2021-22RECORDEU, en data d'avui dia 16 de juny s'han fet públiques les llistes  provisionals dels substituts de religió per al curs 2021-22. Podeu consultar-ho directament a l'enllaç: consulta llistes provisionals

- Publicació de les llistes provisionals: 16 de juny de 2021
- Termini per presentar reclamacions: del 16 al 23 de juny de 2021
- Termini per demanar canvi d’àrea territorial, de nivell educatiu o un altre àmbit territorial en segon lloc: del 16 al 23 de juny de 2021 (sol·licitud)
- Publicació de les llistes definitives: 15 de juliol de 2021

7 de juny 2021

Per al curs 2021-2022, el Departament d'Educació regula la contractació de professorat de religió en règim laboral temporal per ocupar els llocs de treball vacants l'1 de setembre de 2021 i fer les substitucions dels llocs reservats als titulars.

Durant aquest curs escolar, hem tingut greus dificultats per a cobrir les substitucions que s’han anat produint durant el mateix. En aquests moments estan gairebé totes les BORSES DE RELIGIÓ BUIDES.

Per aquest motiu us volem fer saber que des d’ahir i fins el pròxim dia 15 de juny queda obert un nou procediment per a la contractació de professors de religió per cobrir vacants i substitucions el curs vinent.10 juny 2021


Les Educadores d'Educació Especial també són nostres.
@juntsdocentsdereligio al costat de les nostres companyes.
3 juny 2021
CALENDARI ESCOLAR CURS 2021-2022

El departament ja ha publicat el calendari escolar pel proper curs:  Activitats del professorat, calendari, dies festius i normativa.


24 maig 2021

PLA D'ACTUACIÓ CURS 2021-22

Els departaments d'Educació i Salut envien als centres educatius el Pla d'actuació per al proper curs 2021-2022.

Els principals canvis respecte el curs passat són:

 • No caldrà distància mínima en el grup estable.
 • No caldrà prendre la temperatura.
 • Es permetrà la interacció al pati entre els diferents grups de convivència amb mascareta.
 • Es podrà intercanviar materials entre l’alumnat i es valorarà la revisió de la mascareta en funció de la pandèmia.
26 d'abril de 2021

Una formació acaba i una altra comença.
Des del Sindicat JUNTS donem les gràcies als ponents del curs "TALLER DE GESTIÓ DEL DOL" (Com fer un bon acompanyament en el dol dels infants i la seva espiritualitat), María Alba Closa i Sergi Pascual.
Gràcies perquè heu enriquit el nostre coneixement.

També donar les gràcies a l'equip de formació de Junts.

Propera formació:

 "CURS INICIACIÓ ALS ENTORNS VIRTUALS A LA CLASSE DE RELIGIÓ-2"23 d'abril de 2021

16 d'Abril 2021
VACUNACIÓ PERSONAL DOCENT DE LA GENERALITAT

Donada la situació de les vacunes que en principi s'anaven a posar al nostre col·lectiu i que ara s'han paralitzat, haurem d'estar atents a les directrius que el Departament estableixi i que amb tota seguretat els equips directius dels centres traslladaran a tot el personal docent.


29 de març de 2021


20 de març 2021

Penjat el cartell de complet en un curs on els sentiments estan a flor de pell.

Fantàstica primera sessió de la formació
"COM FER UN BON ACOMPANYAMENT EN EL DOL DELS INFANTS I LA SEVA ESPIRITUALITAT"

Avui filosofia i religió han caminat de la mà. Gràcies Sergi Pascual, per mostrar-nos aquest camí!


Gràcies també a tot l'equip de formació de JUNTS que ha fet possible aquesta formació.

Aquest curs,  degut a la gran demanda que ha causat, s'ha desdoblegat en dos grups:
(Fetes les sessions de març queden les d'abril)
Grup 1: 8 i 15 D’ABRIL
Grup 2: 20 i 22 D’ABRIL
(Dimarts i dijous a les 17:30h )

Als inscrits se'ls farà arribar l'enllaç per a la sessió en línia amb els dies i hores en què el realitzarà el seu grup.

20 de març 2021

VACUNACIÓ AMB ASTRAZENECA

Espanya reprendrà la vacunació amb AstraZeneca el dimecres de la setmana que ve. Aquesta ha estat la decisió unànime del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) en una reunió extraordinària, després de conèixer les conclusions de la recerca de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès).

Estigueu atents als SMS que pugueu rebre del Departament de Salut.

Enllaç per tornar-se a programar: www.vacunacovidsalut.cat
17 de març 2021
PRÒXIM CONCURS D'ADJUDICACIONS DOCENTS DE RELIGIÓ

El Departament manifesta la impossibilitat de fer la convocatòria del concurs amb efectes 1 de setembre de 2021, tot i que segueix en peu el compromís de fer-ho i que ara es situa en el primer trimestre del curs 2021-22 amb efectes a partir del setembre de 2022.

Des de JUNTS no era el que esperàvem però continuarem treballant amb el Departament perquè aquest concurs, tan important per al nostre col·lectiu, acabi sent una realitat el més aviat possible.

Si algú té contracte indefinit però sense la jornada completa i vol completar-la que es posi en contacte amb el seu delegat sindical de zona.
15 de març 2021

PARALITZACIÓ DE LA VACUNA

Espanya atura durant 15 dies la vacunació amb AstraZeneca. Segons recullen els diaris i medis de comunicació, el Ministeri de Sanitat ha acordat en el Consell Interterritorial de Salut interrompre la inoculació d'aquesta vacuna durant 15 dies.

Esteu alerta als missatges de Salut si ja teníeu hora per vacunar-vos.
(Més info)


10 març 2021
VACUNACIÓ COVID-19

El personal essencial prioritzat que no ha rebut SMS i desitja vacunar-se enfront el SARS-CoV-2, tindrà a partir d'ara una altra eina per poder  fer les gestions pertinents per sol.licitar cita al seu punt vacunal més proper.

El Departament de Salut ha habilitat  una web per a que les persones que pertanyen a un dels col·lectius prioritzats i compleixen criteris de vacunació per administrar la vacuna d'Astra Zeneca puguin accedir a la programació de cita directament entrant a la direcció:

 
⚠️ En cas d'introduir el seu CIP o NIF/NIE i que no  permeti accedir, es prega que es posin en contacte amb el seu centre vacunal de referència  per confirmar que es troben dins del col.lectiu prioritzat i que les dades són correctes.

‼️Per accedir a aquesta campanya de vacunació, cal formar part d'un dels censos de col·lectius essencials prioritzats, tenir menys de 56 anys, no haver estat diagnosticat de Covid en els darrers 6 mesos i no patir immunodepressió, una malaltia cardiovascular no controlada o una malaltia hepàtica, renal metabòlica/endocrina o neurològica greu. En aquests casos, rebran una altra convocatòria tan aviat com sigui possible per disponibilitat de vacunes recomanades al seu perfil.

➡️ És important que les  dades personals (mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català.
Visita el web de http://lamevasalut.gencat.cat per actualitzar-les.PREINSCRIPCIÓ CURS 2021-22

PERÍODE DE PREINSCRIPCIÓ: del 15 al 24 de març de 2021
PÀGINA WEB DEL DEPARTAMENT ON FORMALITZAR LA PREINSCRIPCIÓ
19 febrer 2021
Protocol dels SSTT per la vacunació:

1. Tranquil·litat! L'SMS arribarà a tothom i tots/es ens vacunarem.
2. Que, aquest tema de vacunació  depèn de Salut, que és qui aplica els filtres, segons criteris sanitaris, i qui va enviant els SMS.
3. Que l' SMS és personal i intransferible (no val passar-se l'enllaç, si us plau).
4. Que, malgrat estiguis de baixa, t'arribarà l'SMS quan Salut ho consideri.
5. Que en total hi ha 37 punt de vacunació i que, quan rebeu l'SMS, si pel que fos, no hi ha disponibilitat al centre sanitari habilitat, si us plau, PACIÈNCIA, i intenteu-ho de nou, que no cal desplaçar-s'hi a quilòmetres i quilòmetres de casa.

L'aplicatiu us permet canviar de dia i d'hora, però no recular en la decisió que heu pres; per aquest motiu, RESPONSABILITAT.
Us aconsellem que les i els professionals que tingueu dubtes sobre la vacunació relacionats amb la salut particular de cadascú/na (efectes secundaris, intoleràncies, patologies, no saber si s'ha passat la COVID, entre d'altres) us poseu en contacte amb el vostre CAP; o bé, truqueu al telèfon 061.

Us adjuntem l'enllaç que us resoldrà els dubtes més freqüents. De lectura obligatòria pels i les docents que presenten casuístiques especials.

Vacunació del personal dels centres educatius


22 febrer 2021


Per a més informació: juntstarragonatortosa@gmail.com


19 febrer 2021
FORMACIÓ PERMANENT

Tenim preparats aquests cursos molt interessants. Fes clic en la imatge dels quals t'interessin
  

Fes clic al curset que t'agrada i tindràs tota la informació


També en preparació
 


16 febrer 2021
Atenció COVID-19

Amb data d'avui s'ha activat el protocol de vacunació pel Covid, per al personal d'atenció educativa de 18 a 55 anys.
Estigues atent al mòbil i a l'email.

Text íntegre del Departament:

Benvolgudes,
Benvolguts,
Amb l'objectiu de complir amb les previsions de l'Estratègia de vacunació front la covid-19 a Catalunya, com a resposta organitzada per afrontar l'actual situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia, aquesta setmana està previst iniciar l'etapa de vacunació a Catalunya, en la qual es prioritza l'administració de dosis als col·lectius de tots els centres educatius públics i privats següents:
 • Personal docent, personal d'administració i serveis, i personal d'atenció educativa;
 • Personal extern que intervé al centre (personal de menjador, personal de neteja...).
En aquests moments, ja són tres les vacunes que s'estan administrant dins de l'Estratègia de vacunació de Catalunya: la de Pfizer/BioNTech, la de Moderna/Lonza i, des del 9 de febrer de 2021, la d'Oxford/AstraZeneca.
Atesa la limitació en la disponibilitat de dosis de vacunes, s'ha establert un ordre de prioritat a l'hora d'aplicar-les, que es veu modificat per la incorporació de vacunes que van adreçades a diferents grups.
Actualment, la disponibilitat de dosis de la vacuna d'Oxford-AstraZeneca permet avançar la vacunació del personal dels col·lectius esmentats anteriorment que tenen entre 18 i 55 anys, excepte en els casos següents:
 • Persones amb immunodepressió greu (que inclou el càncer en tractament quimioteràpic), amb malaltia cardiovascular no controlada i malaltia hepàtica, renal, metabòlica / endocrina o neurològica greus, o amb antecedents d'al·lèrgia a algun component de la vacuna.
 • Persones que han passat la covid-19 en els darrers sis mesos.
El personal que estigueu inclòs en un dels col·lectius esmentats, a partir d'avui podreu rebre un missatge de text (SMS), que us redirigirà a una aplicació per reservar hora, dia i lloc per vacunar-vos. Si la disponibilitat dels horaris, dies o llocs està completa, recomanem que ho torneu a intentar uns dies després, atès que les cites s'actualitzen cada setmana tenint en compte les vacunes disponibles.
Actualment hi ha habilitats un total de 37 punts de vacunació a tot Catalunya, que es poden consultar a l'apartat de Vacunació covid-19 del web Canal Salut. L'horari de vacunació és de 9 a 12 hores i de 15 a 19 hores, però està previst que aquestes franges es vagin ampliant si fos necessari.
En tot cas, us demanem que la reserva de l'hora, dia i lloc per vacunar-vos afecti al menys possible l'activitat ordinària del vostre centre.
En el moment de la vacunació cal que porteu a sobre:
 • la targeta sanitària individual (CIP); en cas de no disposar-ne, el DNI;
 • la declaració responsable contra la covid-19;
 • l'SMS de la convocatòria.
Us agraïm la vostra col·laboració.
Cordialment,
Departament d'Educació i Departament de Salut


 5 de febrer de 2021

20 de gener de 2021
PRÒXIM CONCURS D'ADJUDICACIONS DOCENTS DE RELIGIÓ

Segueix endavant el Concurs d'adjudicacions de destinacions definitives amb data d'inici del contracte setembre de 2021.
Les dates concretes dels actes no les tenim, però tot apunta al fet que es duran a terme a la fi del tercer trimestre.
 15 de gener de 2021

Benvolguts companys i companyes:
Per la present us convoquem a l’Assemblea General Ordinària que se celebrarà el Dissabte 30 de gener de 2021 de manera TELEMÀTICA a través de la plataforma google-meet.
 
Hora: 10,00h en 1ª convocatòria i 10’15h en 2ª convocatòria
 Serà una assemblea per al conjunt d'afiliats/des


 
18 desembre 202017 de desembre de 2020
NOVETATS RELACIONADES AMB ELS CENTRES EDUCATIUS

Segons declaració del Conseller d’Educació juntament amb el Departament de Salut, s’acorda:
  L’inici del 2n trimestre serà efectiu amb data 11 de gener de 2021 (en breu el Govern publicarà disposició normativa on es contemplarà aquesta modificació del calendari escolar).
Després de festes, s’iniciaran cribratges massius de PCR autogestionats, destinats a tots els professionals d’atenció educativa (en el seu moment s’emetrà el protocol).
20 de novembre 202022 novembre de 2020
FORMACIÓ PERMANENT JUNTS
CURS INICIACIÓ ALS ENTORNS VIRTUALS A LA CLASSE DE RELIGIÓ


18 novembre 2020
ACTUALITZA LES TEVES DADES

Si aquest curs has de sol·licitar un nou estadi o bé tens previst participar en el concurs de mobilitat i d’adjudicació de destinacions definitives per al professorat de religió, actualitza ara les teves dades a atri, i t’estalviaràs paperassa.

 
COBRAMENT TRIENNIS
Recordar-te que en la nòmina d'aquest mes de desembre es regularitzaran d'ofici tots aquells triennis que s'havien deixat de percebre o bé per ser de categories o departaments diferents de l'actual o a causa de contractes temporals amb més de 20 dies entre un i l'altre (actualment aquest concepte ha desaparegut per sentència). A l'ATRI, tots aquests conceptes ja estan actualitzats, només et resta esperar a la nòmina per comprovar que s'ha efectuat correctament.
Recordar, com ja havíem dit, que es regularitzaran els endarremients amb data Gener'20, moment en que la sentència ho reconeix.
  
COBRAMENT DELS ESTADIS
 
Els estadis (antics sexennis) només seran reconeguts si l'empleat els reclama. No et despistis i mira quan et toca un nou estadi; tenint en compte que per al 1er estadi són 9 anys pel 2on i successius cada 6 anys.
Demanar-ho ara és molt fàcil, ja que ho pots fer directament des del mateix ATRI.

Més informació en l'apartat laboral de la web
   
15 de novembre 2020


13 novembre 2020
QUÈ CAL FER EN CAS DE SER POSITIU EN COVID?
 
Tu, docent, en cas de ser positiu o romandre confinat degut al Covid, caldrà que enviïs un correu electrònic a la secció de PRL (tria el teu Servei Territorial)  per tal que se’t pugui fer el seguiment corresponent des de PRL del Departament.

Fins ara no s’havia pogut fer aquest seguiment ja que no els hi arribaven les dades de les persones afectades (només rebien dades numèriques mitjançant el TraçaCovid).
SERVEI
Prevenció de Riscos Laborals
BARCELONA
Baix Llobregat
prevencio_risc_lab_baix.ensenyament@gencat.cat  
Barcelona Comarques
riscos_lab_com.educacio@gencat.cat
Catalunya Central
prl_ccentral.educacio@gencat.cat
Consorci de BCN
rhriscoslaborals.ceb@gencat.cat
Maresme i Vallès   Oriental
prev_risc_lab_mav.educacio@gencat.cat
Vallès Occidental
prl_vall.educacio@gencat.cat
TARRAGONA
Tarragona
riscos_lab_tar.ensenyament@gencat.cat
Terres de l'Ebre
riscos_lab_teb.educacio@gencat.cat
LLEIDA
Lleida
riscos_lab_llei.ensenyament@gencat.cat
GIRONA
Girona
prl_gir.educacio@gencat.cat

28 d'octubre de 2020

23 d'octubre 2020
“CURS INICIACIÓ ALS ENTORNS VIRTUALS A LA CLASSE DE RELIGIÓ”

10 d'octubre de 2020
Declaració responsable proves PCR covid 19

Nou procediment a seguir en cas d'estar a l'espera del resultat d'un PCR d'un convivent, tenint en compte que som personal que treballem en un centre educatiu i el que tenim entre mans és molt delicat. Així, a partir de la carta que van enviar dies enrere el Departament d'Educació de la mà del Departament de salut " Aclariments per a la gestió de casos covid-19 als centres educatius" on es deixa patent en el punt A:
 • A) Amb relació a un cas sospitós
Tal com descriu el “Protocol de gestió de casos als centres educatius”, i que està en  contínua revisió, un cas sospitós (aquell que té simptomatologia i a qui se li ha demanat una  PCR) ha de fer aïllament domiciliari, mentre està a l'espera del resultat de la prova. També  han de quedar-se a casa els germans escolars o convivents que treballin en un centre  educatiu.  

A partir d'això, s'ha habilitat una declaració responsable per tal de justificar l'absència en cas que el teu metge no et faci baixa mèdica (alguns metges de capçalera la tremeten directement).


1 d'octubre de 2020
Les quarantenes en l'àmbit escolar passen a ser de 10 dies, d'acord amb el nou protocol del Departament de Salut.

 Les quarantenes per als contactes estrets i per als grups de convivència estables passen de 14 a 10 dies per tota la població de Catalunya. Així ho estableix el nou “Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2” actualitzat pel Departament de Salut.

Aquest canvi també tindrà incidència en l’àmbit escolar. Així, les quarantenes que tinguin lloc als centres educatius seran ja per un període de 10 dies. Respecte a les quarantenes iniciades abans de l’entrada en vigor del nou document, els centres avisaran a les famílies que els infants podran reprendre l'activitat presencial un cop hagin passat els 10 dies. Tot i el canvi de dies de quarantena, les autoritzacions de confinament signades per les famílies al seu dia continuen sent vàlides.

Els professionals que es trobin en confinament sense baixa mèdica també es reincorporaran als centres educatius un cop transcorreguts aquests 10 dies, conjuntament amb la resta del grup estable de convivència. I els que tinguin una baixa mèdica prescrita inicialment per 14 dies, que hagin estat substituïts en el seu lloc de treball al centre educatiu, s’incorporaran un cop acabi aquesta baixa mèdica, moment en què també finalitzarà del nomenament del seu substitut.

Actualització en casos positius i negatius al centre
L’actualització del document de “Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2”, estableix, com ja es va explicar recentment, que en cas sospita d’un cas, els menors del grup de convivència mantindran l’activitat escolar a l’espera dels resultats, sense barrejar-se amb la resta de grups.

- Si les proves realitzades són negatives, els infants i tutors del grup continuaran amb normalitat les seves activitats, i l’alumne es podrà incorporar quan els símptomes hagin cedit i després de 24 h sense febre.

- En cas positiu, s’establirà la quarantena de 10 dies del grup i tutor, i s’indicarà la prova PCR al propi centre o en altres punts específics segons indiquin els equips d’atenció primària.

30 de setembre de 2020

23 de setembre 2020
Apertura borsa contractació docents de religió en SSTT curs 20-21

Cliqueu al vostre SSTT, a continuació en l'apartat Personal docent i després en Contractació de professors de religió...
23 de setembre 2020

Resolució del director general de Professorat i Personal de Centres Públics, sobre les convocatòries per prestar serveis com a professor o professora de religió, obertes pels serveis territorials i el Consorci d’Educació de Barcelona durant el curs 2020-2021.

Mitjançant la Resolució EDU/1537/2019, de 6 de juny, s’aproven les bases per a la contractació laboral temporal de professorat de religió en centres educatius dependents del Departament d'Educació.
13 setembre 20203 setembre 2020

Documents per a l'organització de centres:


 • Ensenyament de la Religió (ENLLAÇ)
1 de setembre 2020

Bon dia companys/es. Un agost més comença a tancar les portes per donar pas a setembre. Un mes amb olor a llibres nous, a classes apunt per rebre als nostres nens i la nostra motxilla plena de projectes. Aquest any és un tant diferent, però no podem perdre la il·lusió que ens caracteritza.

Recordar-vos a tots aquells/es que esteu a la borsa de docents i us vau congelar que molts/es vau posar com a data fi 31 d'agost, així que si no voleu ser nomenats/des durant el curs en la borsa docent, haureu de repetir l'acció.
Aquí teniu la ruta pels que no la recordeu.  (ENLLAÇ)

Bon dia família!!!

1 d'agost de 2020

Bona nit , company@s;
Tanquem un curs molt peculiar, però no ho volem fer sense fer-vos partícips d'un parell de qüestions que són d'aplicació directa al nostre col·lectiu:
Per un costat, després de les diferents consultes per part de JUNTS als diferents comitès Intercentres i de salut, se'ns comuniquen les següents mesures per al personal docent, tant el que està en un centre com en més d'un; així doncs, segons manifesta Subdirecció General de Salut i Riscos Laborals:
“Els docents de religió tenen la mateixa consideració que la resta de professorat especialista que no està assignat a un únic grup estable, i per tant, en cas que atengui aules de diferents centres, ho ha de fer complint rigorosament amb les mesures de seguretat establertes.
D'acord amb el Pla d'actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia,  els docents que es relacionen amb més d'un grup estable, cal que portin mascareta quan no puguin mantenir una distància d’1,5 metres amb els alumnes.  
En tot cas, les pautes a aplicar sempre s’adaptaran a les normes i criteris adoptades pel Govern, amb caràcter general o territorial.”
27 de juliol de 2020 Contractació docents religió
Baix Llobregat (Info)
Consorci d'Educació de Barcelona (Info)
Barcelona Comarques (Info)
Catalunya Central (Info)
Girona (Info)
Tarragona (Info)
Lleida (Info)
Vallès Occidental (Info)
Maresme Vallès Oriental (Info)
Terres de l'Ebre (Info)
***************
17 de juliol de 2020 ACTES D'ADJUDICACIÓ ESTIU 2020
Contractació de professors de religió per cobrir llocs de treball vacants i substitucions
***************
Informacions oficials varies inici de curs 2020-21 (ENLLAÇ)
****************
Contractació de docents de religió per a vacants i substitucions curs 20-21 (ENLLAÇ)
Atenció llistat provisional
***************
Educació presenta el pla d'actuació per als centres educatius per al curs 2020-2021 (ENLLAÇ)
***************
Adjudicació de destinacions provisionals als professors de religió amb contractació laboral indefinida i sense destinació definitiva en centres públics (ENLLAÇ)


Regreso al contenido