Cursos 2018-19 - junts


Contacte
Vaya al Contenido
04 de julio 2019

JUNTS OFEREIX UNA FORMACIÓ DE QUALITAT PER AL PROFESSORAT DE RELIGIÓ
 
Per conèixer els nostres orígens cristians, JUNTS hem fet el curs d'estiu per terres napolitanes.

Hem conegut la petjada que va deixar en la nostra tradició l'antiga Grècia, anant a racons tan memorables con Paestum.

També la tradició romana i l'exemple el tenim a Pompeia, per on hem passejat tot observant per a fer un treball reflexiu d'aprenentatge.

Teniu més informacio i fotografies a les nostres xarxes.

Tots els cursos que oferim des de JUNTS estan Reconeguts pel Departament d'Educació. Aquest ha estat de 30h.

Com podeu veure, JUNTS preparem la formació tenint en compte la necessitat del/la docent i l'actual canvi pedagògic i social en que ens trobem, fent cursos de qualitat i vivencials.

28 de maig 2019

DOCENTS DE RELIGIÓ A LA FORMACIÓ
ORGANITZADA PER JUNTS A MONTSERRAT   

Excel.lent acollida per part dels/les docents de religió dels diferents bisbats de Catalunya de les segones JORNADES DE CULTURA RELIGIOSA HUMANISTA I CIENTÍFICA celebrades del 10 al 12 de maig del 2019 al Monestir de Montserrat

Des de JUNTS fem extensible el nostre agraïment a tots i totes els/les docents de religió i d’altres disciplines acadèmiques que varen participar a les II Jornades  de Cultura Religiosa al Monestir de  Montserrat.  
 
Al punt àlgid  del curs es va sobrepassar la setantena de docents.
En nom de la comunitat Benedictina, agrair-vos la vostra actitud i participació en totes les activitats programades dins del Monestir. Un curs inaugurat per l’Abat, el Director General d’Afers Religiosos i el Delegat d’Ensenyament del Bisbat de Sant Feliu.

També volem comentar-vos que recollint les valoracions i propostes finals, ja hem posat fil a l’agulla per a unes  terceres Jornades.  Així mateix també tenim previst de penjar les conferències a la web de JUNTS perquè en la mesura que us sigui possible les pugueu  utilitzar per a les vostres classes i donar-les a conèixer a d’altres docents de religió.
 
Acabem aquesta notícia amb les paraules del Director General d’Afers Religiosos, el Sr. Marcel·lí Joan Alsinella,  que us fem extensibles a tots/es vosaltres, associats i associades a JUNTS.

“Vull felicitar-vos per l’organització d’aquestes segones jornades, que trobo molt encertades i que ben segur gaudireu i aprofitareu. Més tenint en compte el marc magnífic que és Montserrat per a qualsevol activitat i la col·laboració del monestir, que és sempre garantia de rigor, sensibilitat i humanitat.
 
Aprofito per agrair-vos a tots i a totes la vostra feina a les aules i les ganes de perfeccionament i millora que representa el fet de ser avui aquí”.
 

A continuació teniu la presentació que ens va fer el director d’Afers Religiosos de la Generalitat, el Sr. Marcel·lí Alsinella, a la FORMACIÓ que va organitzar JUNTS a Montserrat.
 II Jornades de Cultura Religiosa – Humanista i Científica
Maig 2019
El fet religiós, lluny de desaparèixer o perdre importància en la vida de les persones i de les comunitats, segueix tenint una gran rellevància en la nostra societat, tot i que el trobem en permanent transformació. Per tant, conèixer el fet religiós resulta imprescindible per entendre el passat i el present i per projectar el futur de la humanitat.
 
La realitat actual de l’univers religiós i de creences en la societat catalana es caracteritza per un gran pluralisme: pluralisme d’actituds davant del fet religiós, pluralisme de confessions religioses, pluralisme dins de les confessions i pluralisme en la relació dels creients amb la seva confessió.
 
Aquesta realitat demana una mirada oberta i positiva sobre el fet religiós i sobre la seva presència social i influència, i accentua la necessitat de conèixer-lo. Per això, el fet religiós ha de ser present en els currículums escolars. Aquesta necessitat  és cada cop més sentida per tots els sectors de la nostra societat.

I aquesta necessitat és més viva davant de l’escenari religiós que he descrit fa un moment i que vosaltres coneixeu bé. Tant per la significació en el desenvolupament de la persona com per l’exigència col·lectiva de treballar per la tolerància, el respecte i la cohesió social, en el context social actual no es pot negligir l’abordatge del fet religiós a l’ensenyament.
 
Cal estar oberts també a revisar si el sistema educatiu està donant la resposta més adient o si convenen canvis. Sempre tenint com a horitzó el dret humà fonamental a la llibertat religiosa i de consciència, un dret vinculat profundament a la dignitat de la persona.

Aquest dret implica garantir a totes les persones la llibertat de pensament i de religió sense patir cap tipus de coerció ni discriminació per aquest motiu. Això inclou la llibertat de canviar de religió i creences i també la llibertat de manifestar-les individualment i col·lectiva, en públic i en privat, mitjançant l’ensenyament, la pràctica, el culte i l’observança.
 
La llibertat religiosa és, per tant, el principi que ha de regir el capteniment dels poders públics, però també ha de ser el fonament que ha de regir tota la vida social davant el fet religiós i la relació de les confessions religioses entre si.
 
Les diferents tradicions religioses constitueixen, per si mateixes, un patrimoni espiritual, ètic, social i cultural extraordinari i que no es pot ignorar. La societat, per a mantenir la seva cohesió, necessita aquest reconeixement del fet religiós i la relació i el diàleg entre les diferents tradicions i creences des d’aquest principi de llibertat mútuament reconegut, lluny de pretensions excloents.
 
Sigui quina sigui la manera en què el fet religiós es fa present en el sistema educatiu, cal tenir ben presents aquests dos principis: reconeixement de la realitat plural de la nostra societat i llibertat religiosa i de consciència.
 
Estic convençut que, com a professors de religió, compartiu aquest plantejament. De fet, el veig molt reflectit en l’activitat que avui inicieu. La figura de Jesús, la figura del Crist, tenen un espai molt rellevant no tan sols per als cristians. La seva significació és religiosa però depassa àmpliament aquest àmbit i la seva rellevància es fa palesa pertot: la història de la humanitat, l’art, la cultura...

Us proposeu una aproximació multidimensional: l’home, la teologia, la cultura. I ho feu amb un enfocament humanista i científic. Crec que feu un plantejament molt encertat i que marca un estil, que és el que ens convé per abordar les qüestions religioses des del món de l’ensenyament: respecte, professionalitat, formació, ciència i humanisme.

Vull felicitar-vos per l’organització d’aquestes segones jornades, que trobo molt encertades i que ben segur gaudireu i aprofitareu. Més tenint en compte el marc magnífic que és Montserrat per a qualsevol activitat i la col·laboració del monestir, que és sempre garantia de rigor, sensibilitat i humanitat.

Aprofito per agrair-vos a tots la vostra feina a les aules i les ganes de perfeccionament i millora que representa el fet de ser avui aquí.
                                                                                    Sr. Marcel·lí Alsinella

25 d'abril 2019

VISITA A POMPEIA en 4 dies
CURS DE FORMACIÓ PER A MESTRES I PROFESSORS DE RELIGIÓ

Junts a Pompeia

Places limitades
(INSCRIPCIONS)
Via email a: juntstarragonatortosa@gmail.com

Envieu formulari omplert (tant si en resteu interessats com si no)
per tal de fer una previsió dels interessats a partir del següent enllaç

Més informació: juntstarragonatortosa@gmail.com

Com sempre també podeu contactar amb nosaltres mitjançant els canals habituals.


27 de març 2019

CURS APRENENTATGE I SERVEI A TARRAGONA
Sessió pedagògica molt enriquidora a JUNTS Tarragona-Tortosa, on hem conegut noves dinàmiques pedagògiques; on l’Aprenentatge i Serveis apareixen com a noves eines que ens permetran empoderar-nos en el nostre dia a dia com a docents, així com donar un sentit més integral a la nostra pràctica. Gran ponència de Javier Torregrosa.

27 de març 2019

CURS APRENENTATGE I SERVEI A BARCELONA
El dissabte passat vam començar a Barcelona el curs de Formació  “Aprenentatge i Servei a la classe de Religió”. Sessió a càrrec de  Carolina Bassi i David Pérez Interessant i engrescadora formació.  Esperant amb ganes la propera sessió del 18 de maig on tindrem com a  ponent a Javier Torregrosa.


1 de gener 2019
TORNEM A ROMA.
CURS DE FORMACIÓ PER A MESTRES I PROFESSORAT DE RELIGIÓ

 
vista de roma vatica

JUNTS TORNEM A ROMA: VISITA A ROMA. LA SEVA HISTORIA (Rec 0243188)
CURS DE FORMACIÓ per a mestres i professorat de religió de centres públics de Catalunya i Andorra.
 
12 i 13 de març del 2019
 
15 hores. Reconegut pel Departament d’Educació.


20 de juny 2019

JA TENIM UN ENLLAÇ DE LA FORMACIÓ
ORGANITZADA PER JUNTS A MONTSERRAT   
 
 
JORNADES DE CULTURA RELIGIOSA HUMANISTA I CIENTÍFICA celebrades del 10 al 12 de maig del 2019 al Monestir de Montserrat.

 

 
Quan tinguem les conferències us informarem.
28 de maig 2019

DOCENTS DE RELIGIÓ A LA FORMACIÓ
ORGANITZADA PER JUNTS A MONTSERRAT   

Excel.lent acollida per part dels/les docents de religió dels diferents bisbats de Catalunya de les segones JORNADES DE CULTURA RELIGIOSA HUMANISTA I CIENTÍFICA celebrades del 10 al 12 de maig del 2019 al Monestir de Montserrat.

Des de JUNTS fem extensible el nostre agraïment a tots i totes els/les docents de religió i d’altres disciplines acadèmiques que varen participar a les II Jornades  de Cultura Religiosa al Monestir de  Montserrat.  
Al punt àlgid  del curs es va sobrepassar la setantena de docents.


25 d'abril 2019

VISITA A POMPEIA
4 DIES, (1, 2, 3 i 4 de juliol)
CURS DE FORMACIÓ PER A MESTRES I PROFESSORS DE RELIGIÓ


curs a Pompeia de Junts

1, 2, 3 i 4 de juliol 2019
Últimes places
Places limitades
(INSCRIPCIONS)
Via email a: juntstarragonatortosa@gmail.com

27 de març 2019

CURS APRENENTATGE I SERVEI A BARCELONA


classe de religió

El dissabte passat vam començar a Barcelona el curs de Formació  “Aprenentatge i Servei a la classe de Religió”. Sessió a càrrec de  Carolina Bassi i David Pérez Interessant i engrescadora formació.  Esperant amb ganes la propera sessió del 18 de maig on tindrem com a  ponent a Javier Torregrosa.

29 de gener 2019

APRENENTATGE i SERVEI COM A EINA EDUCATIVA A LA CLASSE DE RELIGIÓ
A BARCELONA


classe de religió

15 hores. Reconegut pel Departament d’Educació.

Dissabtes 9 i 23 de març 2019
Matí: 9h a 15h.
c/ València 244, 4t. Barcelona.


Regreso al contenido