Notícies - junts

Defensem els teus drets, mestre o mestra,
professora o professor de religió.
Defensem els teus drets
La teva WEB és aquesta!

Contacte
Vaya al Contenido
NOTÍCIES CURS 2018-19
04 de julio 2019

JUNTS OFEREIX UNA FORMACIÓ DE QUALITAT PER AL PROFESSORAT DE RELIGIÓ
 
Per conèixer els nostres orígens cristians, JUNTS hem fet el curs d'estiu per terres napolitanes.

Hem conegut la petjada que va deixar en la nostra tradició l'antiga Grècia, anant a racons tan memorables con Paestum.

També la tradició romana i l'exemple el tenim a Pompeia, per on hem passejat tot observant per a fer un treball reflexiu d'aprenentatge.

Teniu més informacio i fotografies a les nostres xarxes.

Tots els cursos que oferim des de JUNTS estan Reconeguts pel Departament d'Educació. Aquest ha estat de 30h.

Com podeu veure, JUNTS preparem la formació tenint en compte la necessitat del/la docent i l'actual canvi pedagògic i social en que ens trobem, fent cursos de qualitat i vivencials.

28 de maig 2019

DOCENTS DE RELIGIÓ A LA FORMACIÓ
ORGANITZADA PER JUNTS A MONTSERRAT   

Excel.lent acollida per part dels/les docents de religió dels diferents bisbats de Catalunya de les segones JORNADES DE CULTURA RELIGIOSA HUMANISTA I CIENTÍFICA celebrades del 10 al 12 de maig del 2019 al Monestir de Montserrat

Des de JUNTS fem extensible el nostre agraïment a tots i totes els/les docents de religió i d’altres disciplines acadèmiques que varen participar a les II Jornades  de Cultura Religiosa al Monestir de  Montserrat.  
 
Al punt àlgid  del curs es va sobrepassar la setantena de docents.
En nom de la comunitat Benedictina, agrair-vos la vostra actitud i participació en totes les activitats programades dins del Monestir. Un curs inaugurat per l’Abat, el Director General d’Afers Religiosos i el Delegat d’Ensenyament del Bisbat de Sant Feliu.

També volem comentar-vos que recollint les valoracions i propostes finals, ja hem posat fil a l’agulla per a unes  terceres Jornades.  Així mateix també tenim previst de penjar les conferències a la web de JUNTS perquè en la mesura que us sigui possible les pugueu  utilitzar per a les vostres classes i donar-les a conèixer a d’altres docents de religió.
 
Acabem aquesta notícia amb les paraules del Director General d’Afers Religiosos, el Sr. Marcel·lí Joan Alsinella,  que us fem extensibles a tots/es vosaltres, associats i associades a JUNTS.

“Vull felicitar-vos per l’organització d’aquestes segones jornades, que trobo molt encertades i que ben segur gaudireu i aprofitareu. Més tenint en compte el marc magnífic que és Montserrat per a qualsevol activitat i la col·laboració del monestir, que és sempre garantia de rigor, sensibilitat i humanitat.
 
Aprofito per agrair-vos a tots i a totes la vostra feina a les aules i les ganes de perfeccionament i millora que representa el fet de ser avui aquí”.
 

A continuació teniu la presentació que ens va fer el director d’Afers Religiosos de la Generalitat, el Sr. Marcel·lí Alsinella, a la FORMACIÓ que va organitzar JUNTS a Montserrat.
 II Jornades de Cultura Religiosa – Humanista i Científica
Maig 2019
El fet religiós, lluny de desaparèixer o perdre importància en la vida de les persones i de les comunitats, segueix tenint una gran rellevància en la nostra societat, tot i que el trobem en permanent transformació. Per tant, conèixer el fet religiós resulta imprescindible per entendre el passat i el present i per projectar el futur de la humanitat.
 
La realitat actual de l’univers religiós i de creences en la societat catalana es caracteritza per un gran pluralisme: pluralisme d’actituds davant del fet religiós, pluralisme de confessions religioses, pluralisme dins de les confessions i pluralisme en la relació dels creients amb la seva confessió.
 
Aquesta realitat demana una mirada oberta i positiva sobre el fet religiós i sobre la seva presència social i influència, i accentua la necessitat de conèixer-lo. Per això, el fet religiós ha de ser present en els currículums escolars. Aquesta necessitat  és cada cop més sentida per tots els sectors de la nostra societat.

I aquesta necessitat és més viva davant de l’escenari religiós que he descrit fa un moment i que vosaltres coneixeu bé. Tant per la significació en el desenvolupament de la persona com per l’exigència col·lectiva de treballar per la tolerància, el respecte i la cohesió social, en el context social actual no es pot negligir l’abordatge del fet religiós a l’ensenyament.
 
Cal estar oberts també a revisar si el sistema educatiu està donant la resposta més adient o si convenen canvis. Sempre tenint com a horitzó el dret humà fonamental a la llibertat religiosa i de consciència, un dret vinculat profundament a la dignitat de la persona.

Aquest dret implica garantir a totes les persones la llibertat de pensament i de religió sense patir cap tipus de coerció ni discriminació per aquest motiu. Això inclou la llibertat de canviar de religió i creences i també la llibertat de manifestar-les individualment i col·lectiva, en públic i en privat, mitjançant l’ensenyament, la pràctica, el culte i l’observança.
 
La llibertat religiosa és, per tant, el principi que ha de regir el capteniment dels poders públics, però també ha de ser el fonament que ha de regir tota la vida social davant el fet religiós i la relació de les confessions religioses entre si.
 
Les diferents tradicions religioses constitueixen, per si mateixes, un patrimoni espiritual, ètic, social i cultural extraordinari i que no es pot ignorar. La societat, per a mantenir la seva cohesió, necessita aquest reconeixement del fet religiós i la relació i el diàleg entre les diferents tradicions i creences des d’aquest principi de llibertat mútuament reconegut, lluny de pretensions excloents.
 
Sigui quina sigui la manera en què el fet religiós es fa present en el sistema educatiu, cal tenir ben presents aquests dos principis: reconeixement de la realitat plural de la nostra societat i llibertat religiosa i de consciència.
 
Estic convençut que, com a professors de religió, compartiu aquest plantejament. De fet, el veig molt reflectit en l’activitat que avui inicieu. La figura de Jesús, la figura del Crist, tenen un espai molt rellevant no tan sols per als cristians. La seva significació és religiosa però depassa àmpliament aquest àmbit i la seva rellevància es fa palesa pertot: la història de la humanitat, l’art, la cultura...

Us proposeu una aproximació multidimensional: l’home, la teologia, la cultura. I ho feu amb un enfocament humanista i científic. Crec que feu un plantejament molt encertat i que marca un estil, que és el que ens convé per abordar les qüestions religioses des del món de l’ensenyament: respecte, professionalitat, formació, ciència i humanisme.

Vull felicitar-vos per l’organització d’aquestes segones jornades, que trobo molt encertades i que ben segur gaudireu i aprofitareu. Més tenint en compte el marc magnífic que és Montserrat per a qualsevol activitat i la col·laboració del monestir, que és sempre garantia de rigor, sensibilitat i humanitat.

Aprofito per agrair-vos a tots la vostra feina a les aules i les ganes de perfeccionament i millora que representa el fet de ser avui aquí.
                                                                                    Sr. Marcel·lí Alsinella

25 d'abril 2019

VISITA A POMPEIA en 4 dies
CURS DE FORMACIÓ PER A MESTRES I PROFESSORS DE RELIGIÓ

Junts a Pompeia

Places limitades
(INSCRIPCIONS)
Via email a: juntstarragonatortosa@gmail.com

Envieu formulari omplert (tant si en resteu interessats com si no)
per tal de fer una previsió dels interessats a partir del següent enllaç

Més informació: juntstarragonatortosa@gmail.com

Com sempre també podeu contactar amb nosaltres mitjançant els canals habituals.


10 d'abril 2019

RESULTATS  ELECCIONS SINDICALS 2019


CATALUNYA
Cos: tècnics i administratius
Electors/es4006
Vots emesos
1996
% Participació
49,82
% Escrutat
100
Vots nuls6
Vots en blanc16
CandidaturesVots
Delegats/es
JUNTS
277
10
AMRC
385
13
PREC
460
UGT
483
15
CCOO
369
13
USTEC
330
11
PAS-TL
721
TOTAL1974
63
2 d'abril 2019

NOTA INFORMATIVA DEL CALENDARI ESCOLAR 2019-20


El Departament d'Educació ha publicat una nota informativa sobre el calendari escolar per al próxim curs 2019-20. Podeu entrar a aquest enllaç

28 de març 2019

COMENÇA LA PREINSCRIPCIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS


Avui 29 de març comença la preinscripció a l'educació Infantil (2n. cicle), Primària i Secundària obligatòria.

Les famílies poden demanar per als/les seus/ves fills/es la CLASSE DE RELIGIÓ, tant a les escoles com als instituts.

Els centres tenen l'obligació d'ofertar l'assignatura.
Les famílies tenen el dret a demanar-la.

#JuntsDocentsdeReligió
#9AVotaJUNTS

28 de març 2019

EL PERSONAL LABORAL NO HEM COBRAT EL 10%
CORRESPONENT A LA PAGA DEL 2013


Ens sap greu anunciar-vos que l’Administració ha decidit no respectar l’acord signat amb els Sindicats el passat mes de desembre.
El personal laboral NO hem cobrat el 10% corresponent a la paga del 2013.
Al març de 2017 vam cobrar el 16’67% de la paga del 2013 i un 8’33% de la paga del 2014 tot complint una sentència que obligava a l’Administració a fer efectiu el seu retorn.
L’acord deia que se’ns pagaria el  “10% de l’import que es va deixar de percebre “. És a dir, ens haurien d’haver abonat el 10% del 83’33% que encara ens deuen.

JUNTS DOCENTS DE RELIGIÓ no hi estem gens d’acord amb aquesta decisió que ha pres unilateralment la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública i així els hi hem fet saber. Exigim una ràpida rectificació per part del Conseller Puigneró.

Seguim treballant!

Només JUNTS ho aconseguirem!


27 de març 2019

CURS APRENENTATGE I SERVEI A TARRAGONA
Sessió pedagògica molt enriquidora a JUNTS Tarragona-Tortosa, on hem conegut noves dinàmiques pedagògiques; on l’Aprenentatge i Serveis apareixen com a noves eines que ens permetran empoderar-nos en el nostre dia a dia com a docents, així com donar un sentit més integral a la nostra pràctica. Gran ponència de Javier Torregrosa.

27 de març 2019

CURS APRENENTATGE I SERVEI A BARCELONA
El dissabte passat vam començar a Barcelona el curs de Formació  “Aprenentatge i Servei a la classe de Religió”. Sessió a càrrec de  Carolina Bassi i David Pérez Interessant i engrescadora formació.  Esperant amb ganes la propera sessió del 18 de maig on tindrem com a  ponent a Javier Torregrosa.

18 de març 2019

JA POTS VOTAR PER CORREU
El proper dimarts 9 d'abril hi ha les ELECCIONS SINDICALS del personal laboral. Si no pots anar-hi pots VOTAR PER CORREU. Segueix les instruccions que hi ha al teu ATRI.
Per a qualsevol dubte, posa't en contacte amb nodaltres.


19 de març 2019

SETMANA MUNDIAL DE L’HARMONIA INTERCONFESSIONAL
Avui 19 de març els/les delegats/des i afiliats/des de JUNTS hem assistit al Palau del Parlament de Catalunya a l’acte organitzat pel GTER ( El GRUP DE TREBALL ESTABLE DE RELIGIONS)

El tema: “VERITAT, JUSTÍCIA I RELIGIÓ”, ha estat tractat pel Sr. Jaume Flaquer, teòleg i doctor en islamologia, de Cristianisme i Justícia, la Sra. Carme Gutiérrez, membre del Consell Interreligiós de Terrassa, el Sr.Emili Chalaux, president de l’ACAT i el Sr. Mohammed El-Gaidhouni, membre del GTER.8 de març 2019

CANVI DE DATES DEL CURS D'APRENENTATGE i SERVEI.
COMENÇARÀ EL 23 DE MARÇ
Barcelona


classe de religió

APRENENTATGE i SERVEI COM A EINA EDUCATIVA A LA CLASSE DE RELIGIÓ
Us podeu inscriure fins el 20 de març


8 de març 2019

NOVA PUBLICACIÓ sobre DIVERSITAT RELIGIOSA
Nova publicació per a joves sobre la diversitat religiosa a través de les festes
Fes Festa! Rituals, Cultures i Religions del Món serà enviat a tots els centres
d'educació secundària de Catalunya

Fes Festa! Rituals, Cultures i Religions del Món és una nova publicació sobre les festes religioses. Consta de dos volums, un de destinat a l’alumnat d’educació secundària i un altre per al professorat. L’obra presenta la pluralitat religiosa i ofereix eines per viure responsablement i respectuosament en un entorn de diversitat religiosa, moral i cultural.
Fes Festa! té com a objectiu introduir el jovent que cursa l’Educació Secundària Obligatòria o el Batxillerat al món de les festes religioses, amb la finalitat de comprendre quina fe hi ha darrere de cada festa per poder convidar a viure la descoberta.

Continguts
El material de consulta dedica un capítol a cada religió: budisme, cristianisme, fe bahà’í, hinduisme, islam, judaisme i sikhisme, a més d’un final sobre celebracions interreligioses i interconviccionals.
Cada capítol explica les principals festivitats de cada tradició, i es complementa amb informació de context sobre la pregària, el culte, els llocs de trobada, els textos fonamentals, els principals personatges i divinitats, les branques en què es divideix o les formes d’organització.
La guia didàctica per al professorat inclou propostes a l’entorn de tres objectius: conèixer, comprendre i celebrar. Les activitats proposades es presenten en un format pràctic per a dur-les a terme, i s’acompanyen de recursos i bibliografia per aprofundir en la temàtica.

Fes festa! és un encàrrec de la Direcció General d’Afers Religiosos a lAssociació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), entitat que va ser guardonada amb el V Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya. Ha comptat amb la col·laboració de membres de totes les confessions exposades i la coordinació de Clara Fons i Francesc Torradeflot.  

Difusió
Durant el mes de febrer s’han enviat els dos volums a tots els centres educatius d’ensenyament secundari. Els Centres de Recursos Pedagògics també en disposaran per treballar en grup. Igualment, el material es pot descarregar des de l’apartat de publicacions del web de la Direcció General d’Afers Religiosos.


7 de març 2019

CENS DEFINITIU
Ja podeu consultar el cens definitiu i sol.licitar, si voleu, el vot per correu.

  • Un cop clicat a: Vols fer la sol·licitud de vot per correu?, se us desplegarà un qüestionari que haureu d'emplenar amb les vostres dades i l'adreça on voleu rebre el vot.
    A partir del dia 22 començareu a rebre les paperetes de vot al vostre correu.

    Si teniu cap dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb nosaltres per correu o WhatsApp5 de març 2019

NOVES CONTRACTACIONS PROFESSORAT DE RELIGIÓ


Convocatòria de nova contractació de professorat de religió catòlica per a cobrir llocs de treball vacants i substitucions.


28 de febrer 2019

NOVES CONTRACTACIONS PROFESSORAT DE RELIGIÓConvocatòria de nova contractació de professorat de religió catòlica per a cobrir llocs de treball vacants i substitucions.28 de febrer 2019

NOVES CONTRACTACIONS PROFESSORAT DE RELIGIÓ

Convocatòria de nova contractació de professorat de religió catòlica
per a cobrir llocs de treball vacants i substitucions.


26 de febrer 2019

PUBLICACIÓ DEL CENSEl 9 d'abril del 2019 seran les ELECCIONS SINDICALS del personal laboral.
Professorat i mestres de religió, comproveu que esteu ben censats/des.


Cliqueu la pestanya verda que trobareu a la vostra dreta, on posa: Eleccions sindicals. CENS.
És important que ho feu el més aviat possible, ja que hi ha un temps limitats per a fer reclamacions.
Per a qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

22 de febrer 2019

ÚLTIMA HORA:  ELECCIONS SINDICALS PERSONAL LABORAL – PUBLICACIÓ CENS PROVISIONAL.
Comproveu als vostres correus que heu rebut la DILIGÈNCIA que el Departament ha enviat amb informació del cens electoral.

Demà us donem tota la informació!

17 de febrer 2019

REUNIÓ INFORMATIVA OBERTA A MESTRES I PROFESSORAT DE RELIGIÓ


JUNTS - BARCELONA
Us convida
a la REUNIÓ INFORMATIVA OBERTA ALS/LES  DOCENTS DE RELIGIÓ

Dissabte 23 de febrer de 2019
Hora: 11’30 h.

 LLOC: LLIBRERIA CLARET
 C/ Llúria 5, Barcelona - Metro L1 -  L4 (Urquinaona) RENFE - FFCC (Plaça Catalunya)

 Si estàs fent una substitució i vols saber què passarà el curs vinent

 Si tens un contracte indefinit i vols canviar de centre

 Si et preocupa l’assignatura de religió i vols saber de primera mà com està la NOSTRA SITUACIÓ LABORAL i quines NEGOCIACIONS s’estan fent

VINE a la reunió informativa de JUNTS-BARCELONA on parlarem de:

1.- Negociacions amb el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Educació:
  
a)   Contractació fixa.
b)   Assignatura sobre Cultura Religiosa/ Fet religiós.
c)   Concurs d’adjudicacions a Primària i Secundària. Proposta.
 
2.- Reunions amb el Ministerio de Educación y Formación Profesional (Nueva Ley de Educación. Com ens pot afectar?) Proposta d’acord amb el Ministerio de Educación.
 
3.- Informació de la consolidació de les dedicacions de cara al curs 2019-20
  
T’HI ESPEREM!  ÉS IMPORTANT!  NO TE LA POTS PERDRE!
PER LA DIGNITAT DE L’ASSIGNATURA I DE LA TEVA FEINA,
NOMÉS JUNTS HO ACONSEGUIREM!  
   
17 de febrer 2019
ASSEMBLEA JUNTS-BARCELONA


Dissabte 23 de febrer de 2019
Hora:  10’15 h. (primera convocatòria)
           10’30 h. (segona convocatòria)
 
LLOC: LLIBRERIA CLARET
  C/ Llúria 5, Barcelona
Metro L1 -  L4 (Urquinaona) RENFE - FFCC (Plaça Catalunya)
 
Afiliats/des us convidem a PARTICIPAR a l’Assemblea.

Una hora abans de la REUNIÓ INFORMATIVA OBERTA als/les docents de religió,
convocada a les 11,30h al mateix lloc.

ORDRE DEL DIA:
 
1.- Economia.
2.- Presentació Reglament Règim Intern.
3.- Eleccions sindicals personal laboral.
4.- Nova web, xarxes socials, WhatsApp de difusió.
5.- Nova base de dades.
6.- Formació: Cursos: Aprenentatge i Servei, Roma, Montserrat, Estiu.
7.- Precs i preguntes.
 
 
Finalitzada l’Assemblea, començarà una REUNIÓ INFORMATIVA OBERTA A TOTS/TES ELS/ES DOCENTS DE RELIGIÓ amb altres temes de gran importància.
 
US HI ESPEREM !!!
 
NOMÉS JUNTS HO ACONSEGUIREM !      

31 de gener 2019

JUNTS PORTA AL "MINISTERIO
DE EDUCACIÓN" DE MADRID ELS ACORDS I LA PROPOSTA PER
ASSOLIR LA CONTRACTACIÓ DE FIX


Madrid 31-1-2019
Avui en Bernat Villaronga i Gríful, delegat sindical de JUNTS, s’ha reunit, juntament amb diferents associacions estatals, al “Ministerio de Educación y Formación Profesional”, amb el Sr. Vicente Rivière Gómez, director del “Gabinete de la secretaría de Estado”, i el Sr. Juan López Martínez, de la secretaría de “Estado de Educación y Formación Profesional”.

El nostre Sindicat ha fet una proposta de solució a la precarietat laboral de mestres i professorat de religió que està patint part de l’estat espanyol. El primer que caldria fer és respectar i facilitar els acords ja subscrits en algunes comunitats autònomes, com Catalunya, on l’administració preveu incloure el procediment pel qual el professorat de religió assoleix la condició laboral de fix. Així mateix, tots els acords que afavoreixen els treballadors i treballadores que puguin ser d’aplicació a altres comunitats de l’Estat.

La nostra proposta ha estat molt ben acollida.

Aviat JUNTS tornarà a reunir-se amb responsables polítics a Madrid i Catalunya.

Us n'informarem PROPERAMENT


29 de gener 2019

ÚLTIMES PLACES DEL CURS A MONTSERRAT


curs a Montserrat de Junts

Al Monestir de Montserrat celebrem el curs JESÚS/CRIST. L’home, la teologia i la cultura, II Jornades de Cultura Religiosa i Humanista els dies 10, 11 i 12 de Maig del 2019.

Comptarem amb el G. Gabriel Soler, el P. Abat Josep Ma Soler, i la visita a la col.lecció de papirs i al jardí del monjos.

Us podeu inscriure AQUÍ.1 de gener 2019
TORNEM A ROMA.
CURS DE FORMACIÓ PER A MESTRES I PROFESSORAT DE RELIGIÓ

 
vista de roma vatica

JUNTS TORNEM A ROMA: VISITA A ROMA. LA SEVA HISTORIA (Rec 0243188)
CURS DE FORMACIÓ per a mestres i professorat de religió de centres públics de Catalunya i Andorra.
 
12 i 13 de març del 2019
 
15 hores. Reconegut pel Departament d’Educació.


Regreso al contenido