COVID 19 - junts

Defensem els teus drets
La teva WEB és aquesta!

Contacte
Vaya al Contenido
3 d'abril de 2020
Bona tarda família;
En primer lloc us volem fer arribar un missatge d'ànims i escalf en aquests moments tan durs que ens toca viure actualment.
JUNTS, durant aquests dies seguim de ben a prop totes les recomanacions i instruccions que des del Departament d’Educació s’estan realitzant en línia directa amb el Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Així us fem arribar les últimes novetats des de la nostra última nota:
* CRITERIS PER AL DESENVOLUPAMENT I  L’ACCIÓ EDUCATIVA I AVALUACIÓ DELS ALUMNES.
Aquest dimarts 31 s’han publicat els criteris, recordem que entre els dies 12 de març i 13 d’abril totes les activitats que es facin amb els alumnes no seran ni lectius ni avaluables.
Serà a la tornada de setmana santa que rebrem noves instruccions per part del Departament, però tot sembla indicar que començarem el tercer trimestre confinats. Ara pertoca preparar-se des de la realitat de cada centre per superar aquest repte. Recordem que el Departament no ha modificat el calendari de vacances, per tant els dies de setmana santa són festius per docents i alumnat.
http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=384278
* MESURES COMPLEMENTARIES PER A LA PREVENCIÓ I EL CONTROL DE LA INFECCIÓ PER CORONAVIRUS EN L'ÀMBIT FUNERARI.
Totes les vetlles estan prohibides. Els funerals s’han d’ajornar fins a la finalització de l’estat d’alarma. En les inhumacions i incineracions  només podrà haver tres acompanyants per la comitiva de comiat, mantenint les mesures de seguretat. Teniu aquí tota la informació:
https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/383757/comunicat-del-departament-salut-sobre-cerimonies-funeraries-relacio-limitar-propagacio-contagi-covid-19
* BORSA DOCENT.
Fa dos dies es va enviar un correu on s’informava que els docents de religió que estan apuntats a la borsa docent han de canviar la seva disponibilitat. Aquest correu ha generat molt dubtes en el nostre col·lectiu.  JUNTS ens hem posat en contacte amb el departament per demanar aclariment, ja que aquesta decisió s’ha pres sense consulta ni comunicació als sindicats. Finalment ens han contestat que aquest correu només va adreçat a les persones que estan inscrites a la Borsa Docent, si no voleu ser nomenats en els actes telemàtics, cal que marqueu la NO DISPONIBILITAT; tot i així,que ningú s'amoïni, ja que ens ho han comunicat un cop tancat el període de modificació de dades i ningú en tenia constància que el nostre col·lectiu ho hagués de fer. Ara tothom n'està informat i tan aviat com sapiguem quan s'ha de fer, qui vulgui modificar la disponibilitat a la borsa de docent ho podrà fer.
* SUBSTITUCIONS.
Tot i que els sindicats havien demanat que tots es substituts poguessin seguir treballant durant el temps de confinament (ja que no els poden donar una nova substitució), des del Departament ens han informat que no serà possible aquesta mesura. En canvi en el cas dels substituts que canviï el motiu de la substitució, sí serà possible continuar amb la mateixa, ja que el titular no ha tornat al seu lloc de treball.
* FORMACIÓ.
Des del Departament s’han aturat tots els cursos de formació presencials. Pròximament us n’informarem de com queden els cursos que estaven programats d’aquí a final de curs. El curs que queda definitivament anul·lat és el  que estàvem organitzant aquest estiu a Terra Santa.
* PREGUNTES SOBRE RESTRICCIONS D’ACTIVITATS.
Us fem arribar l’última actualització que ha fet la Generalitat relacionada amb aquest tema en el següent enllaç http://web.gencat.cat/web/.content/2_REPORTATGES/coronavirus/mesures-generals/preguntes-frequents-restriccions.pdf
* ACORRALEM EL VIRUS. ATUREM L’EPIDÈMIA!
Des de Canal Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/  ens donen consells que es van actualitzant, aquí podeu trobar respostes a molts dubtes. Al següent enllaç us deixem l’últim https://youtu.be/3k3TSiMz7Tc
* OPOSICIONS.
Per les persones que us esteu preparant oposicions us podem confirmar que s’han ajornat les mateixes, aquí podeu trobar les noves dates. http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=384323
* AUDIR.
AUDIR ha publicat aquests dies un vídeo titulat "JUNTS PER LA VIDA I LA SOLIDARITAT GLOBAL, Veus de les religions davant la pandèmia del Covid-19", aquí teniu l’enllaç
https://youtu.be/wQW9C-KteRY
Seguim treballant per oferir-vos de primera mà tota la informació relacionada amb l'emergència sanitària que estem  patint.
Aquests dies us seguirem atenent pels canals de comunicació habitual telèfon,  WhatsApp i/o e-mail.


Bona pasqua.


Una abraçada molt forta;
DELEGADES I DELEGATS DE JUNTS

Bargalló anuncia que no hi ha data de retorn a les escoles perquè el confinament s'allargarà (Més info)

Preguntes sobre les restriccions d'activitats pel COVID 19 a Catalunya (Més info)

Orientacions per als centres educatius sobre activitats per als alumnes a causa del tancament pel coronavirus (Més info)
Regreso al contenido